Lär känna Sven-Åke Thoresen

Nästa att presentera sig är Sven-Åke Thoresen

Jag heter Sven-Åke Thoresen och är kommunfullmäktiges ordförande och fritidspolitiker.
Min bakgrund är följande född och uppvuxen i Iggesund,där jag bott och verkat större delen av mitt liv förutom 6 år på 70 talet då jag studerade och jobbade i bland annat Uppsala, Sigtuna och Göteborg.

Jag kom tidigt med i politiken, redan i slutet på 60 talet var jag SSU ordförande i Iggesund, något som bröts under mina studieår på annan ort.
1976 flyttade jag hem till Iggesund och började jobba på bruket.
Blev ganska snabbt fackligt aktiv som studieorganisatör, skydds och kontaktombud,
Ledamot i avdelningsstyrelsen, förhandlingskommitté m.m.
I början på 80 talet så blev jag ledamot och ordförande i Iggesunds kommundelsnämnd, kom in i kommunfullmäktige och kommunstyrelse var också gruppledare för S gruppen och 1997 blev jag kommunstyrelseordförande, ett uppdrag som jag hade till 2011 då jag blev regionstyrelseordförande ett uppdrag som avslutades i och med valet 2014.
Jag är ledamot av regionfullmäktige och regionens hållbarhetsnämd.

För mej var det naturligt att engagera mej i socialdemokraterna mot den bakgrund jag har, min pappa jobbade på bruket som elektriker och min mamma som sjukvårdsbiträde och hemsamarit. Från barnsben fick jag lära mej om orättvisor och vikten av att engagera sig i kampen mot dom. Brukssamhället Iggesund var ett klassamhälle även om det nu verkar ha varit en idyll när man läser om Iggesund på sociala medier.
Nu är jag 68 år och pensionär men fortfarande så blir jag oerhört provocerad av sverigedemokrater och extremhögern. Kampen fortsätter för demokrati och människovärde, vi kan aldrig luta oss tillbaka och tro att det vi uppnått skall vara för evigt.

facebook Twitter Email